Neohodnoceno

KELTSKÁ SŮL - Solný květ (Fleur de sel) 140g

SOLNÝ KVĚT (Fleur de sel) - TO NEJLEPŠÍ PRO VAŠE CHUŤOVÉ BUŇKY

Fleur de sel Keltské soli je skutečně to NEJ, co ve světě soli můžete získat - vychutnejte si nádherně jemné "solné vločky", které se postupně rozpustí na jazyku, otevřou naplno Vaše chuťové pohárky a udělají z Vašeho oběda/večeře nezapomenutelný zážitek! 

Tato opravdová ambrózie z mořských slanisek, je přírodní solí s naprosto jedinečnými chuťovými vlastnostmi. Dá se použít při vaření i pečení, aby do vašich kulinářských výtvorů vnesla dotek originality.

Solný květ je sklízen odlišnou metodou. Na rozdíl od běžné Keltské soli sbírané ze dna, jsou jemné krystalky Fleur de sel velmi opatrně a citlivě sbírány přímo z hladiny solných rybníčků. Sklizeň probíhá výhradně v odpoledních hodinách, barva solných vloček je světlejší, neboť sůl nepřijde do styku s jílovitým dnem.

Ryzí keltská sůl je skutečně NAD ZLATO!

Ryzí keltská sůl si díky naprosto šetrné, ruční sklizni uchovává většinu minerálů obsažených v mořské vodě, které jsou velmi prospěšné pro naše zdraví.

Kromě velmi pozitivního vlivu na zdraví dodává zároveň skvělou chuť všem pokrmům, proto je velmi oblíbená v kulinářském světě. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.

Skladem
Kód: 130
Značka: VITAORA
299 Kč
Kategorie: KELTSKÁ SŮL MOŘSKÁ
Hmotnost: 0.5 kg
Fleur de sel
Novinka

Fleur de sel je známá jako výjimečná sůl, skutečný dar přírody. Aby se na povrchu rybníčků vytvořila, musí být splněny specifické povětrnostní podmínky: suché slunečné počasí s východním větrem.

Fleur de sel se sklízí pomocí „lousse“, tradičního nástroje připomínajícího hrábě používané k jemnému sbírání Fleur de sel z hladiny vody. Její krystaly jsou lehké, jemné a vločkovité. To je důvod, proč ji musí pracovníci soli sklízet rychle poté, co se vytvořila na vodní hladině, aby si zachovali všechny její vlastnosti.

Fleur de sel, opravdová ambrózie (pokrm Bohů) z mořských slanisek, je přírodní sůl s jedinečnými chuťovými vlastnostmi. Dá se použít při vaření i pečení, aby do vašich kulinářských výtvorů vnesla dotek originality. Fleur de sel, kterou po mnoho let používají a milují špičkoví šéfkuchaři po celém světě, je nyní přístupná všem, do pozornosti velkého počtu lidí ji dává naše značka Ryzí keltská sůl.

 

Ryzí keltská sůl je unikátní mořská sůl, ručně sklízená v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. Geografická orientace Atlantiku a klimatické podmínky regionu hrají důležitou roli v jedinečné směsi mořských nerostů a kvalitě extrahované soli. 

1 500 let stará keltská metoda sběru této soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Drobní živnostníci pracují na důmyslně vymyšleném systému rybníčků. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl, 

Keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje proto žádné chemické látky, konzervační látky ani jiné nechtěné přísady (narozdíl od rafinovaných solí, které obsahujících škodlivé chemické látky a naopak obecně postrádají mnoho stopových látek a minerálů).



 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: